Istidsrute og Tour de France
I forbindelse med indvielse af Istidsruten, inviteres I til, at være med til at placere Havnsø på cykelkortet, som et naturligt pitstop.
Over de næste år vil vi kunne forvente en væsentlig stigende interesse, for cykelturisme på den kommende Istidsrute og på Tour de France ruten. I Havnsø skal vi være klar til, at tage imod gæsterne. Hvad har vi i byen og hvad vil vi tilbyde dem.

Hvad er Havnsø
Da de 5 kommuner bag Istidsruten skulle fortælle hvad Havnsø kan byde på, blev det til:
”Havnsø, der summer af liv fra sommerhusgæster og hele oplandet, som rejser til byen for at få en is, mens de hygger sig på havnen.”
Havnsø er ikke summende turister, men derimod os der bor og arbejder i Havnsø. Lad os vise hvad Havnsø rummer og hvad vi kan tilbyde gæster.

Havnsø er mere end is og pølser
I forbindelse med åbningen af Istidsruten, etableres et Food Marked på torvet mellem havnekontoret, Havnsø havnecafe og Havnsø sejlklub. Alle erhversdrivende med relation til fødevarer og det gode måltid inviteres til at deltage.

Se, oplev og smag på Havnsø
Der etableres boder på arealet fra Havnebadehuset til Værftet. Der etableres 28 stader af 3X3 meter. Staderne er etableret som pavilloner på 3X3 meter og der kan reserveres en eller flere stader.
Der vil i udvalgte stader være adgang til strøm. Staderne vil være gratis at reservere.
Der vil være adgang til vand og sanitærforhold i havnetoiletterne ved telt 2.
Markedet udvides mod vest fra Museums Værftet mod Havnsø Borgerforenings loppemarked, med aktiviteter og boder, der ikke relaterer til det gode måltid.

Aktiviteter
Ud over de mange smagsprøver, vil der være aktiviteter på og omkring pladsen:
Is kunstner
Årets mammut
Musik
Foredrag
Lokalhistorie
Ringridning på cykel

Fremtiden
Gruppen bag Havnsø Marked arbejder på, at det vil blive en årlig tilbagevendende begivenhed, der vil kunne trække mange gæster til Havnsø. Gruppen ønsker at arbejde for, at etablere en god platform således at Havnsø og omegn kan fremvise de kvaliteter, der findes for fastboende og gæster.

Bestil din stade på havnebad@havnsoe.com

Ruten og de fem etaper

På den 390 km cykelrute kan du opleve, hvordan Istiden for 20.000 år siden har formet landskabet.

Kort over den samlede Istidsrute

Klik på billedet for at se ruten.

Istidsruten bugter sig på de fem etaper gennem skov, land og langs fjorden.

Hvad end du besøger området på smutture eller decideret cykelferie, så vil du opleve et storslået landskab, der vækker en stærk følelse af frihed og samhørighed med naturen. Her kan du frit bevæge dig i de unikke spor fra dengang landet blot var en bunke grus og sten flyttet med isen fra nordlige himmelstrøg. Istidsruten er en tur gennem den helt tidlige Danmarkshistorie. En historie, der fortælles gennem landskabet.

Ruten er for både korte og længere ture. Ruten består af gode stier og småveje med få biler, og er derfor velegnet til både cyklister, der ønsker et højt tempo og til familier, hvor både store og små ben skal kunne følge med, og føle sig trygge.

Hovedruten er 280 km., hvorfra du har mulighed for at tage én af de mange sløjfer undervejs på ruten. Sløjferne er i alt omkring 110 km.

Du kan altid finde rutebeskrivelser i den gratis app ’Istidsruten’, som er klar i slutningen af marts 2020, eller du kan købe kortet på udvalgte lokationer.

Undervejs på ruten vil der være skilte, hvor du kan læse mere om de steder, du kommer forbi undervejs.

X

Glemt adgangskode?

Tilmeld dig